Regie op personen met verward gedrag

Divosa en NVSI organiseren voor de VNG een kennissessie op 12 juni.

NVSI heeft de leiding om de verandering van mensen met verward gedrag voor gemeenten in goede banen te leiden en de oplossing te bieden.

Er zijn 9 bouwstenen ter beleid opgesteld en de taken voor de gemeenten zijn benoemd. Maar hoe het praktisch in elkaar steekt en wie de uitvoering doet blijft vaak nog even achter.

Met name de onderstaande bouwstenen dienen goed in processen belegd zijn en eventueel ondersteund te worden met een applicatie:

3. Vroegtijdige signalering

4. Melding

5. Beoordeling en risicotaxatie

6. Toeleiding

9. Informatievoorziening

Waarbij informatiedeling (bouwsteen 9) natuurlijk in het licht van de AVG van groot belang is. Met wie wordt de informatie gedeeld en op welke wijze en hoe borg ik dat dit volgens de regels van de AVG goed gebeurt. En minstens zo belangrijk is de vraag hoe u de betrokkene betrekt bij het proces en hoe u eventuele informatie met deze betrokkene deelt of met zijn/haar netwerk.

Tijdens de kennissessie zal Lizette Keijzer, projectregisseur regio Twente hier antwoord op geven. De kennissessie is bedoeld om samen met gemeenten naar een optimaal proces toe te werken.

Er is een middagsessie van 13.30 tot 15.30 uur en zal plaatsvinden op de locatie van SmartDocuments, Deventer.

Aanmelden

Wilt u zich inschrijven voor deze kennissessie? Ga dan naar www.nvsi.nl voor meer informatie en meld u aan, of meld u direct aan via deze link.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Joop Kuiper (NVSI) op telefoonnummer 06-22202991 of mail naar joopkuiper@nvsi.nl