• Kingsday

SmartDocuments: beter voorkomen dan genezen…

Een vertrouwelijk document op de openbare schijf opslaan, die belangrijke e-mail naar het verkeerde e-mailadres of die spoedtaak niet af kunnen maken, doordat je werd afgeleid door een grappige collega.

Allemaal situaties die de beste kan overkomen. We zijn namelijk allemaal mensen en waar gewerkt wordt, worden nou eenmaal fouten gemaakt. Van fouten leer je en ze houden ons scherp. Maar, stel je nou eens voor dat dat ene kleine foutje enorme gevolgen heeft….

In 2014 verscheen er een rapport van de Algemene Rekenkamer over administratieve fouten binnen de overheid die enorme gevolgen hadden voor burgers.

Zo verhuisde een gezin naar een andere gemeente, maar deze verhuizing werd geregisterd als emigratie, waardoor alle toeslagen werden stopgezet. Een dame die haar oma als overleden opgeeft, wordt door een klein menselijk foutje zelf geregistreerd als overleden.

Een crimineel die recent veroordeeld werd tot een lange celstraf, stond binnen een korte tijd alweer in de buitenlucht. De reden? In het systeem was door een medewerker zes maanden in plaats van zes jaar celstraf doorgevoerd.

In Japan gaan ze nog iets verder… een typefout kost een bedrijf 340 miljoen dollar, doordat een medewerker 610.000 aandelen aanbiedt voor 1 yen, in plaats van andersom.

Kleine foutjes met grote gevolgen. Kleine foutjes die door de slimme software van SmartDocuments voorkomen kan worden.

Hoe? Kijk eens op onze website naar de verschillende oplossingen. Wij sparren graag met je hoe werken leuk blijft en “kleine” foutjes zoveel mogelijk worden voorkomen.

SmartDocuments: MakeNoMistake

Demo aanvragen of andere vragen?