• Services SmartDocuments

Diensten & Services

”To give real service you must add something which cannot be bought or measured with money, and that is sincerity and integrity”
– Douglas Adams –

SmartDocuments is een belangrijke schakel in uw bedrijf.
Daarom kunt u maximale ondersteuning verwachten, voor template management, documentcreatie, klantcommunicatie en meer. Wij bieden een palet aan services zoals Consultancy, Servicedesk en Trainingen om het gebruik van SmartDocuments met expertise te begeleiden.

Consultancy

Als specialist in digitale klantcommunicatie wil SmartDocuments resultaat bereiken voor klanten. Vakkundige consultants helpen bij een succesvolle invoering van SmartDocuments. De werkzaamheden worden volgens een strakke planning uitgevoerd.

Advies en projectleiding

Vakkundige consultants geven gericht advies en voeren werkzaamheden op het gebied van documentcreatie uit met een korte doorlooptijd. Wij geven advies en bieden projectleiding aan om de SmartDocuments software en/of modules en integraties, binnen de hele organisatie soepel uit te rollen.

Installatie en configuratie

Bij aanschaf van nieuwe software verzorgen wij de installatie en configuratie van SmartDocuments inclusief integraties. Daarnaast kunnen wij u ondersteunen bij migraties. Onze consultants zijn allemaal Prince II en ITIL gecertificeerd en kunnen u ondersteunen in het hele OTAP (Ontwikkeling, Test, Acceptatie en Productie) traject.

Sjabloonbouw

Indien u hulp nodig hebt, voor korte of langere termijn, bij het maken van sjablonen dan kunnen wij u ook hierin ondersteunen. Onze consultants zijn op de hoogte van de laatste functionaliteiten en technieken van onze software en kunnen u effectief ondersteunen bij sjabloonbouw. Wij analyseren de huidige werkwijze en inventariseren welke huisstijlelementen en sjablonen veel binnen een organisatie gebruikt worden. Door een efficiënte opzet zijn er uiteindelijk, tot wel gemiddeld, 40% minder sjabloononderdelen te beheren.

Onze webapplicatie biedt de mogelijkheid om op afstand uw organisatie te ondersteunen. Deze ondersteuning kunnen wij u bieden tegen het, zogenaamde, ‘groene’ tarief.

ServiceDesk

SmartDocuments is een belangrijke schakel in de bedrijfsvoering. Daarom mag u maximale ondersteuning verwachten. Wij bieden een palet aan services zoals de Servicedesk, Consultancy en Trainingen om het gebruik van SmartDocuments met expertise te begeleiden.

Serviceportaal: één plek voor communicatie met de Servicedesk.
Heeft u vragen over sjabloonbouw, of over de technische of functionele werking van SmartDocuments? Log eerst in op het serviceportaal. Meld vragen of problemen op elk moment van de dag via het portaal, deze worden rechtstreeks geregistreerd. Er is direct inzicht in de status van de gemelde calls én de historie.

Direct contact
Neem direct contact op met de Servicedesk voor meer algemene vragen. Bijvoorbeeld om het account voor het Serviceportaal te regelen of om een vraag mondeling toe te lichten. Voor toegang en gebruik van het serviceportaal moet de basistraining van SmartDocuments met succes zijn afgerond. Het Serviceportaal, hier ook wel klant portal genoemd is bovenaan elke pagina van deze website te vinden.

Direct contact met SmartDocuments Support

servicedesk@smartdocuments.nl of bel naar: +31 570 628549

Training

Werken met SmartDocuments is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Bij het maken van sjablonen is geen programmeerkennis nodig. Toch helpen wij beheerders en sjabloonbouwers graag op weg. Onze deskundige trainers verzorgen de basistraining om snel te starten met SmartDocuments. Na de training kunt u zelf SmartDocuments beheren en sjablonen maken voor de organisatie.

Basistraining SmartDocuments
Een basiscursus duurt 2 dagen. Dit kan bij jullie of bij ons op het kantoor. Standaard word er 1x per maand een training bij ons op het kantoor gegeven.
Gedurende de twee dagen komen de volgende onderwerpen aan bod:

Inrichting

 • Inrichten van de organisatiestructuur en het aanmaken van gebruikers
 • Rechtenstructuur / autorisatie van de gebruikers
 • Systeeminstellingen van SmartControl
 • Autorisatie van applicatiebeheerders van SmartDocuments

Sjabloonbouw
Onderverdeling van documenten in:

 • Sjablonen
 • Kop- en Voetteksten
 • Bouwstenen

De volgende vraagtypes worden behandeld:

 • Open vraag
 • Datumvraag
 • Maskervraag
 • Selectievraag
 • Meerkeuzevraag
 • Ja/Nee vraag

Microsoft Word
Basiskennis van Microsoft Word is nodig om sjablonen te kunnen aanmaken en onderhouden. De volgende onderdelen worden nader toegelicht:
Het beheren van de huisstijl en het verwerken van de huisstijl in opmaakprofielen / opmaakstijlen
Het positioneren van tekst met behulp van tabellen.

De eerst volgende Trainingen op SmartDocuments locatie zijn:

2018 Web
17 en 18 januari
21 en 22 februari
21 en 22 maart
18 en 19 april
16 en 17 mei
20 en 21 juni
18 en 19 juli
15 en 16 augustus

Hieronder in het contact formulier kunt u aangeven welke dagen en wie de personen voor de trainingen zijn.

Heeft u meer vragen? U kunt ons altijd bellen.

Overige informatie voor trainingen bij SmartDocuments

 • Duur: 2 dagen.
 • Tijden: van 9:30 tot 16:00 uur.
 • Lunch: verzorgd door SmartDocuments.
 • Locatie: Keulenstraat 7B Deventer.
 • Prijs: € 795,- p.p.
 • Een training bij u op locatie is in overleg mogelijk

Wij verheugen ons op uw komst!

Het SmartDocuments Trainersteam

Meld u en/of uw collega’s hieronder aan voor de training!

Naam

Telefoonnummer

E-Mail

Organisatie

Uw bericht